13/06/2011

Aux Champs Elysées

Lauantaina mulla oli neljän päivän koulutuksen jälkeen ensimmäinen vapaapäivä. Illalla käytiin katsastamassa Disney Villagen yöelämätarjonta ja päivällähän oli melkein velvollisuus lähteä käväisemään Pariisissa, kun se on tuossa aivan lähellä. Hypättiin siis RERiin Eerikan ja Astan kanssa ja maksettiin koko päivän ajeluista Pariisissa 3,40 €! Hullua.
Maan alta ylös kivuttuamme meitä kohtasi heti tanssishow Riemukaaren edessä, kuinka siistiä!

Käppäiltiin tanssin loputtua siltä erää Champs Elyséetä pitkin. Samoin tuntui tekevän aika moni muukin ihminen, sillä populaa riitti...

Käännyttiin Champs Elyséeltä sitten Aleksanteri III:n sillalle. Siellä riittikin katseltavaa, kun joku hääpari otatti hääkuviaan turvallisesti keskellä tietä Invalides-kirkko taustalla. Ja mikä parhainta, näimme ensimmäisen vilauksen rakkaasta Eiffel-tornista.
Mentiinkin sitten boulangerien kautta nauttimaan tuulisesta piknikistä Eiffel-tornin juurelle. En kyllä varmaan koskaan väsy sen katseluun. Lauantaina toi piknikin nauttiminen tuntui kyllä riittävän, sillä innokkaita torniin kiipeäviä kyllä näytti olevan enemmän kuin tarpeeksi liikkeellä.

Eiffeliltä otettiin metro sitten Notre Damelle, kun täytyihän nää kaikki päänähtävyydet nyt saada kierrettyä yhden päivän aikana... Tästä eteenpäin voikin sitten vain chillata ja nauttia Pariisin pienistä sivukujista.
Notre Damen edustalla oli maailman liikkiksimpiä vanhuksia ruokkimassa puluja ja auttoivat turisteja ottamaan kuvia niiden kanssa. Näköjään kaikki pariisilaiset eivät olekaan tylyjä ilkimyksiä.


Notre Damen lähelle oli kai tässä lähiaikoina aloitettu myös tollainen lukkosilta, joka oli täynnä erilaisia kiinnikkeitä lepertelyiteen. Koko silta oli aivan täynnä, vaikka päivämääristä päätellen koko juttu on ollut pystyssä vasta tästä keväästä.


Katseltiin Seinen varrella olevia vanhojen kirjojen ja korttien yms. kauppiaita. Tekisi mieli ostaa ne kaikki julisteet kerralla, mutta tällä kertaa tyydyin vain pariin postikorttiin.
Yhtä ihania kuin ne julisteet ovat kaikki tollaiset pienet sivukujat ja parvekkeille istutetut pusikot. Tekisi mieli ostaa tohon meidänkin ranskalaiselle parvekkeelle joku kasvi, vaikka tappaisen sen kyllä varmaan aika nopeasti.


Päivämme Pariisissa päättyi kiertelyyn latinalaiskortteleissa ja siellä illallistamisella. Ihania ravintoloita oli niin paljon, että oli jo aikamoinen valinnanvaikeus niiden kanssa, mutta tonkin raflan Camambert-leivät ja suklaamousse kyllä maistuivat.

Eilen mulla oli ensimmäinen oikea työpäivä ja kohta täytyisi lähteä seuraavaan vuoroon, mutta niistä vähän myöhemmin lisää!


Joe Dassin - Les Champs Elysées

1 comment:

  1. Teitte aika samanlaisen turistikierroksen kuin mäki pari viikkoa sitten: http://zeikko.fi/blog/turistikierros-pariisissa/ Mäkin kävelin nimenomaan ton lukkosillan ja aleksanterinsillan ja pysähdyin myös picnicille Eiffel-tornin puistoon. Siellä on tullu käytyä picnillä melkein jokainen vapaapäivä kyl.
    Selvisittekö kastumatta ku tässä lähipäivinä on tullu vettä aika hyvin ainakin iltasin.
    Haluatteko lähteä joku iltapäivä / ilta picnicille vaikka tonne samaiseen puistoon? Vois olla ihan hauska puhua Suomeaki välillä, vaikka palaankin Suomeen hetkeks tänä perjantaina.

    ReplyDelete