21/07/2011

From Disney Store with love


Töitä alkaa nyt olla takana viiden viikon verran eikä joka ilta ennen nukahtamista pyöri enää sarja kaikenlaisia mahdollisia ja mahdottomia kassatilanteita. Olen siis töissä isossa Disney Storessa, joka on ilmeisesti koko alueen toiseksi suurin kauppa. En työskentele puiston vilinässä vaan ravintoloihin ja kauppoihin keskittyneessä Disney Villagessa, mistä tykkään kyllä tosi paljon, sillä kuuntelen mieluummin työpäivän ajan meidän ikiomaa Disney Village Radiota kuin suppeaa valikoimaa Disneyn elokuvamusiikista.

Mitä ei Disney Storessa myydä, sitä ei Disney-fanaatikko tarvitse. On pehmoleluja avaimenperistä lähes mun kokoisiin järkäleisiin, astiastoja ties missä kuosissa, vihkoja, kyniä, keräilyhahmoja, CD-levyjä, hiirenkorvia, vaatteita 3 kuukauden ikäisestä kokoon XXL, matkalaukkuja, pinssejä, magneetteja...

Joka tapauksessa työnkuvani on siis ihan normaalia kaupassa työskentelyä; olen kassalla ja täytän hyllyjä niiden tyhjentyessä. Lisäksi välillä kohdalle osuu kaikkien inhoama Patate, mikä tarkoittaa Mr. Potaton rakennuspaikasta ja osasista huolehtimista ja lasten kanssa leikkimistä.
Erityisen tärkeää on myös olla koko ajan kivan pirtsakka ja hymyillä korvasta korvaan. Kuulostaa aika teennäiseltä, mutta mulla on kyllä yleensä tosi hauskaa ihan oikeastikin töissä! Siihen vaikuttaa kyllä tosi pitkälle meidän työporukka, joka on aivan mahtava ja saa joka päivä nauramaan.

Meillä päivä alkaa aina briefingillä, jossa käydään läpi tärkeät ajankohtaiset asiat. Sen jälkeen sitten otetaankin kassa haltuun tai aletaan täyttää sen päivän oman osion hyllyjä. Päivän mittaan vaihdetaan kassan sijaintia (kassoja on yhteensä 15 koko kaupassa) tai floorilta kassan taakse tai toisin päin. Ite tykkään eniten olla kassalla ellen sitten ole nukahtamassa pystyyn ja muutenkin epäsosiaalisella tuulella. Silloin on kiva möyriä varaston uumenissa metsästämässä milloin mitäkin.

En kuitenkaan usko, että viihtyisin missä tahansa putiikissa yhtä hyvin kuin Disneyllä. Parasta on se, että joka päivä saa puhua montaa eri kieltä niin vieraiden kuin muiden työtekijöiden kanssa. Esim. espanjaa en osannut oikestaan yhtään tänne tullessani, mutta nyt peruskassakeskustelu ja päivittäin esiintyvät kysymykset hoituvat jo ihan kunnialla. Ranskaa olen tietenkin oppinut tosi paljon. Aluksi en meinannut saada herranjumala edes numeroita ulos suustani ja asiakkaiden kysymyksien ymmärtäminen oli aika arpapeliä, mutta nykyään ymmärrän kaiken, ellei tiedusteltava esine ole joku hemmetin kylpytakki tai kysymys esitetään hirveällä slangin ja murteen sekoituksella.

Oman kokemuksen perusteella suosittelisin siis kesätöitä Disneyllä kaikille, jotka ovat avoimia, pirteitä ja tarpeen tullen pitkähermoisia. Riippuu kuitenkin aika pitkälti ihan tuurista, millainen työpaikka ja työkaverit sattuvat olemaan, sillä toisessa kaupassa vaihdossa ollessani meinasin kupsahtaa siihen tylsyyteen ja ankeuteen. Suurin osa kavereistani on kuitenkin tykännyt tosi paljon töistään, joten siitä ei kannata murehtia! Jos en nyt jää tänne pidemmäksi aikaa, palaan kyllä ensi kesänä!


The Arcade Fire - Rebellion (Lies)

No comments:

Post a Comment