16/10/2011

Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois

Viime sunnuntaiaamuna Roosa pakkasi tavaransa ja makasin sängyssä kaiken aktiviisuuden jälkeen yli puoleen päivään asti. Sen jälkeen arki onkin jatkunut täällä samalla tavalla kuin ennenkin eli töitä tehden ja kotitöiden tekoa vältellen joko pakoillen kotia tai uppoutuen tietokoneen maailmaan.

Pariisi ei pääse täällä Magny le Hongressa hengaillessakaan kuitenkaan kokonaan unohtumaan, siitä olen pitänyt hankinnoillani huolen. Viime viikkoina mukaani on tarttunut mm. seuraavaa:


Postikorttiständit ovat ikuinen heikkouteni täällä. Olen varmaan raivostuttavaa seuraa Pariisissa, kun jään pällistelemään jokaista mustavalkoisia kuvia sisältävää korttitelinettä. Vielä olen kyennyt vähän hillitsemään itseäni onneksi, mutta veikkaan huoneeni seinien täyttyvän tässä lähitulevaisuudessa.
Helinä-keiju ei ole sentään Pariisista vaan töistä varastettu joulukoriste (...). No ei suoranaisesti varastettu, sillä sen jalat ovat rikki, joten se olisi heitetty joka tapauksessa roskiin ja minä vain pelastin sen karmealta kohtalolta. Tosin en kyllä teipannut sitä tarpeeksi hyvin seinään ja nyt myös toinen sen siivistä on rikki, joten en tiedä siitä sen paremmasta kohtelusta täälläkään...


Toiset ikuisesti haikailemani esineet ovat nämä hölmöille turisteille suunnatut soittorasiat. Kun sellaisia oli kuudella eurolla eli perusturistikauppaa halvemmalla hinnalla myynnissä yhdessä Montmartren  pikkuputiikissa, en voinut kävellä sieltä ulos ilman yhtä niistä. Nyt voin pimputella Valse d'Amélieta aina taustamusiikin tarpeessa, sillä kokonsa puolestahan toi kulkee mukana vaikka taskussa valmiina romanttisen haikeisiin hetkiin!


Rakastan rakastan rakastan kiinalaiskauppoja Pariisissa! Oon itse asiassa shoppaillut eniten varmaan niissä, mutta katsokaa nyt näitäkin Saint-Germainen kadulta bongattuja kaunokaisia! Joskus onnen saa näköjään ostettua 25 eurolla.


Galeries Lafayttella jo pelkkä hintojen katsominen kirpaisee. Tämäkin oli jo normaalihintaisena halpa hame, 40 euroa, mutten silti ensimmäisellä ihastelukerralla raaskinut ostaa sitä elokuun lopulla. Kohtalo saattoi meidät nyt kuitenkin yhteen, sillä paikalliset hullut päivät olivat tiputtaneet hintaa 40 %! Toivottavasti talvi ei tule tänne ihan vielä. Vaikka sitten taas toisaalta olisi hyvä syy shoppailla vähän lisää talvivaatteita...


Yann Tiersen - La Valse d'Amélie

No comments:

Post a Comment