10/10/2011

Les petites aventures de Chantal & Rose à Paris, part 1
Tänä viikonloppuna Pariisia tulikin koluttua taas oikein urakalla, kun sain vieraan Suomesta. Torstaina otin varaslähdön töistä puolitoista tuntia aikaisemmin ja metro kuljetti meidät Opéralle. Vaikka se talo on jo kuvattu monelta kantilta, lisää ihasteltavaa löytyi sen kyljessä olevasta putiikista, joka sai haaveilemaan balettitunneista kärkkäreineen ja tutuineen. Tällä kertaa onnistuin poistumaan vain parin postikortin kanssa, vaikka tossupari roikkumassa seinällä alkoikin tuntua välttämättömältä sisustuselementiltä.


Opéran viereisen Apple Storen eteen oli kerääntänyt ihmisiä muistamaan Steve Jobsia kukin ja omenoin. Itsehän kuulin koko ihmisen nimen ensimmäisen kerran torstaiaamuna, kun suuresti Applea fanittava työkaverini laittoi viestin aiheesta. Itsekin siis tirautin pari kyyneltä herran muistolle...
Ja Pariisi yllätti taas pienuudella, kun sen herkän hetken keskellä näin toisen työkaverini! Kolmas kerta, kun törmään sattumalta Pariisissa tuttuihin.


Turhan kylmä ilma ajoi meidät Galeries Lafayettelle ihastelemaan kaikkea kaunista ja kallista. Voisin ostaa tyhjäksi sen herkkuosaston. Ja no voisin kyllä muutaman laukun tai kenkäparinkin kaapata mukaani. Nyt tyydyin kuitenkin vain yhteen hameeseen, joka sattui olemaan alennuksessa. Aina on kuitenkin hyvä haaveilla tavaroista, joihin täytyisi sijoittaa oma kuukausipalkkansa?
En ole kirkkojen suurimpia faneja, mutta pujahdimme illansuussa kuitenkin Notre Dameen, kun kerrankin sinne ei ollut puoleen pihaan asti ulottuvaa jonoa. Äänekosken kirkkoahan tuo aika paljon muistutti kaikin puolin...Enemmän nautin kuitenkin kiertelystä latinalaiskorttelien pikkukujilla. Joka kerta tuollaisen kukkakaupan ohi kävellessäni vannon ostavani kaikkia kivoja kasveja piristämään asuntolaelämääni, mutta vielä niitä ei ole täällä näkynyt. Ehkä jonain päivänä onnistun niiden hankkimisessa ja samalla opin myös heräämään ajoissa, viikkaamaan vaatteet nätisti kaappiini ja innostun siivoamisesta palavasti.Ilta päättyi Eiffelin tuijotteluun, ja kun kotimetron ovet sulkeutuivat juuri nenämme edestä, päätimme katsella Riemukaarta seuraavaa junaa odotellessa. Pariisi tarjoaa ajan tappamiseen ihan kivat puitteet kieltämättä.


Mew - Introducing Palace Players

No comments:

Post a Comment