02/11/2011

Heja Sverige


Arvaatteko jo, missä kävin viime viikonloppuna? Kyllä, ikuisuuden ajan ruuhkassa istuttuani pääsin opiskelijakämppien aarreaittaan, Ikeaan! Tarkoituksena oli itse asiassa vain hankkia viikonlopun syntymäpäiväsankarin uuteen kotiin sopiva lahja, mutta no pitihän kunnon lihapullia käydä maistelemassa samalla matkalla. Ranskan Ikea on kyllä ihan surkimus ruokatarjonnan suhteen, kun ruokaosastolla ei ollut edes niitä salmiakkikaloja... Muilta osastoilta löytyikin sitten sopivia lahjoja, syntymäpäiväsankarin lisäksi myös mm. minulle.


Syntymäpäiviä vietimme sitten illalla Martan uudessa kodissa Pariisin 19. arrondismentissa espanjalaisen ruoan äärellä. Sain pieniä flashbackejä, kun asunto on sattumalta ihan samoilla nurkilla, missä oli hotellimme viime kesän reilillä. Minäkin tahdon asunnon Pariisista!Syntymäpäiviin kuului tietysti yllätyskakku ja kynttilöiden puhaltamista. Kakku tarjosi myös osalle ihmisistä uusia kokemuksia marengin muodossa... Tervetuloa Ranskaan, sivistyksen tyyssijaan.


Onnellinen vanhenija Marta ja lahjat eli jonkinlainen kasvi ja kynttiläsetti.


Ja sitten se minun pieni lahjani, joka kotiutui pitkän päivän jälkeen... Ranskalaiset ovat jotenkin paljon innokaampia viherpeukaloita kuin suomalaiset; yhdellä kaveripojallani on kotonaan lähemmäs kymmenen eri rehua ja pariisilaisetkin jaksavat koristaa parvekkeitaan kivoilla kukkasilla. Tämä ryhmäpaine iski kyntensä siis minuun, ja Ikean viherosaston keskellä murruin. Nyt pöytääni koristaa Ella Matildaksi ristitty pikkukasvi. Se ei onneksi tarvitse kuulemma paljoa vettä, joten ehkä se jaksaa sinnitellä kaverinani ainakin hetken.


Foster The People - Pumped up kicks

No comments:

Post a Comment