14/12/2011

But baby, it's cold outside!Viikonloppuna piipahdin taas Pariisissa hankkimassa vähän joulutunnelmaa, tällä kertaa Montmartren joulumarkkinoilta. Abbesses'n aukiolta ja muualta bongattua:

- Karuselli. Jokaisella ranskalaisella on joku salainen obsessio karuselleihin, sillä niitä on _joka_ paikassa. Jokaisesta Pariisin kaupunginosasta löytyy varmasti ainakin yksi karuselli. Yhden kaverini vanhempien takapihalla on kuulemma karuselli (??!), eikä mulle oikein ole selvinnyt, miksi moinen hankinta on tehty.

- Joulupukki eli Père Noël. Joulupukin kanssa täytyy saada ehdottomasti poseerauskuva. En tiedä, pitikö Montmartren markkinoilla tästä maksaa, mutta esim. tossa viereisessä ostoskeskuksesta kuvaushetkestä saa pulittaa 10 euroa. Terveisiä vaan sille antamisen ilolle... Onneksi aika moni ranskalainen sentään tietää, että Joulupukki on suomalainen (tai ainakin Lapissa asuva).

- Ihanat jouluntoivotusvaloviritykset. Täällä kyllä toivotellaan ennemmin onnellista tulevaa vuotta, sillä Ranskan asukkaat eivät ole uskonnoiltaan ihan yhtä yksipuolisia kuin Suomen väestö. Suomessa melkein kaikki juhlivat joulua, mutta töissä pitää ennemmin toivotella mukavia juhlia tai vapaapäiviä kuin joulua, että vältytään niiltä kiusallisilta tilanteilta, joita kesänä koettiin tarjotessani rantapyyhettä tummaan vaatetuksiin verhoutuneille musliminaisille...
Joka tapauksessa kaikki kimmeltävä ja välkkyvä valoviritys on mieleeni, luki siinä mitä hyvänsä!

- Ties minkä myyjät. Markkinoilta löytyy ruokakojujen lisäksi kaikki mahdollisia tavaroitakin: on lämmitettäviä pehmoleluja, tonttulakkeja, antiikkiastiastoa, saippuoita... Ja tietenkin sitä Pariisia kirkuvaa turistikamaa. Kaikkea sitä tavaramäärää on kiva katsella, mutta toistaiseksi olen pysynyt ainoastaan niiden ruokakojujen taloudellisena tukijana.

- Maatuskat. Ranskaan on iskenyt jokin slaavilaisvillitys, sillä huipputavarataloissa Printempsilla ja Lafayettellakin näkyi maatuskakoristeita siellä sun täällä. Pietarista taitaa tulla uusi Pariisi.

Loppuiltapäivän seikkailin vielä Montmartren pikkuputiikeissa. Sen tuloksena voisin vaikka todeta niin, että lompakkoni on ilmeisesti ollut hyvin ilkeä tänä vuonna, kun pukki nyt jo ennen joulua rokottaa niin paljon sen sisältöä...


She & Him - Baby, it's cold outside

No comments:

Post a Comment