05/12/2011

La Défense & Morandini! Torstaina otin jälleen tuntumaan uuteen Pariisin kaupunginosaan, tällä kertaa bisneksen keskukseen La Défenseen. Korkealle kohoavat lasitalot eroavat aika tavalla Pariisin muusta kaupunkikuvasta, joka on täynnä pieniä kiemusrtelevia yksityiskohtia. La Défensella kaikki on rationaalisen selkeää ja suoraviivaista.


Kaikille La Défense ei ollut aivan yhtä uusi juttu kuin minulle. Maximilien leikkii nimittäin päivisin tyyneä bisnesmiestä yhdessä noista lastitaloista. Itse en hirveästi tälle kaupunginosalle lämmennyt. Valaistut lasi-ikkunat olivat hieno näky pimenevässä illassa, mutta se rosoisempi Pariisi tuntuu enemmän mun jutulta.


La Défensen pääaukiolle on pystytetty Grande Arche, joka on suorassa linjassa Riemukaaren, Concorden aukion obeliskin ja Louvren pihan pienemmän kaaren kanssa. Sen juurelle oli joulun kunniaksi ilmestynyt joulumarkkina-alue, jota emme ehtineet kuitenkaan nyt kiertää, sillä hämärän hiipiessä alkoi tulla jo kiire pääasialliseen kohteeseemme eli Direct8-kanavan tiloihin, joissa oli luvassa tv-ohjelman nauhoitusten seuraamista!


Tämän kuvan joku oli laittanut Facebookiin todisteeksi läsnäolostamme. Muuten nauhoituksissa ei saanut ottaa minkäänlaisia kuvia. Kyseessä oli kuitenkin talkshow nimeltään Mordanini!, joka ehkä voisi jollain tavalla vastata viihdepainotteista Uutisvuotoa, jos sille yrittää keksiä vastinetta Suomen ohjelmatarjonnasta. Seurasimme kahden jakson nauhoittamista, ensimmäinen niistä oli suora ja toinen nauhoitettiin. Tärkeintähän oli tietysti, että näiden kahden jakson välissä sai syödä ilmaiseksi... Ohjelman teko sujui todella rutinoituneen sutjakkaasti, joten mitään ihmeempiä ei tällä visiitillä tullut ehkä opittua, mutta voi olla, että tällainen vierailu otetaan vielä joskus uusiksi!


Regina Spektor - Hallelujah

No comments:

Post a Comment