21/12/2011

May all your Christmases be whiteViime viikonloppu vierähti tosiaan uusissa maisemissa, kun otin junan kohti Strasbourgia! En tänne kirjoita oikein mistään muusta kuin joulusta, mutta Strasbourgiinkin lähdin itse asiassa joulutunnelmoimaan, sillä kaupunki nimettää itseään joulun pääkaupungiksi monine joulumarkkinoineen ja kaikkialla kimmeltävine valoineen. Haaveilin jopa pienestä lumisateesta, jota kaupunkiin oli luvattu.

No, niitä joulumarkkinoita sinne tosiaan lähdettiin katsomaan, mutta kappas, perjantaina satoikin sitten niin antaumuksella vettä ja tuuli niin kovasti, että kaikki markkinat olivat kiinni... Päivän kulutimme mm. rikkomalla sateenvarjon, laahustelemalla ostoskeskuksissa ja kahvitellen. Ihanat jouluvalot eivät onneksi olleet kaatosateestakaan moksiskaan, ja illasta sää oli onneksi hitusen parempi, joten osa kojuistakin oli auki.

Kuvissa näkyy auringonpaistettakin, ja todellakin, lauantai aukeni eteemme täysin edellispäivän vastakohtana. Minun junani kotia kohti lähti kolmelta, mutta ehdimme onneksi kierrellä kojuja ennen sitä.

Olin aikaisemmin viettänyt Strasbourgissa yhden päivän keväällä 2010 lukion matkaporukan kanssa, ja silloin tutuksi tulivat lähinnä ja kaupat ja Europarlamentti. Nyt kuitenkin vähän enemmän kaupunkia kierrellessä tykästyin siihen kovasti. Talot olivat söpön vanhanaikaisia, ja olo oli jotenkin kotoisampi kuin valtavassa Pariisissa. Suosittelen kyllä ehdottomasti Strasbourgin joulumarkkinatunnelman haistelua!


Michal Bublé - White Christmas

No comments:

Post a Comment