26/01/2012

Another one last chance for you to run fast


Tänään kävin suorittamassa kansalaisvelvoitteet pois alta ja marssin Suomen konsulaattiin äänestämään. Tuntuu niin hassulta puhua tollaisessa virallisessa yhteydessä suomea ja olla keskellä Pariisia.
Oon jänskäillyt täällä kyllä noita vaaleja, vaikken ookaan yhtään vaalitenttiä ehtinyt katsoa. Siitä huolimatta omaa ehdokasta ei kyllä tällä kertaa ollut vaikea valita...

Päivän poliittinen osuus oli kuitenkin suoritettu nopeasti, sillä jonoksi asti suomalaisia ei kuitenkaan taida riittää täällä äänestämään. Suuntasinkin sitten paikkaan, jossa jonoja vähän riittääkin: Louvreen!

Olen käynyt Louvressa viimeksi kesällä 2009, ja silloin hyökimme ympäri museota tsekkaamassa niin Mona Lisa, kuninkaalliset asuintilat kuin vähän antiikin patsaita ja Egyptin hieroglyfejä. Nyt otin vähän erilaisen lähestymistavan ja käytin pari tuntia ihan vain egyptiläisen kokoelman kiertämiseen lueskellen kunnolla muumionnista ja eri aikakausista samalla hyvin ranskaa treenaillen. Louvreen (kuten moneen muuhunkin museoon) pääsee nimittäin alle 26-vuotiaan EU-kansalaisena ilmaiseksi katsomaan pysyviä näyttelyitä, joten ehdin tutustua noihin muihin osastoihin joskus toiste!

Täytyy myös pitää huolta, että oikeasti käyn tuolla Louvressa uudestaankin. Ajattelinkin kirjoittaa lähipäivinä listan paikoista ja asioista, jotka haluan nähdä tai kokea vielä tässä reilun puolen vuoden aikana. Aina tulee puhuttua kaiken tekemisestä, mutta tonne Louvreenkin sain itseni raahattua vasta yli seitsemän kuukauden täällä oleskelun jälkeen... Nyt täytyy ryhdistäytyä!


Rubik - Laws of Gravity

No comments:

Post a Comment