16/01/2012

Deux mille onze


Uutta vuotta on ehtinyt kulua jo kaksi viikkoa, mutta palataanpa vielä siihen viime vuoteen tämän postauksen ajaksi...
Vuosi alkoi monenkirjavin hetkin, kun tammi-helmikuussa päivät täyttyivät erilaisista lukion tapahtumista, joissa oli milloin mikäkin teema. Voisin elää lukion viimeisen viikon potkijaisineen, penkkareineen ja abiristeilyineen uudestaan ja uudestaan. Kävin myös kaikkien muiden rientojen ohella elämäni ensimmäisessä oikeassa työhaastattelussa Disneylandin rekrytointitilaisuudessa, ja sekös jännitti.


Maaliskuu olisi kai pitänyt pyhittää ylioppilaskirjoituksiin opiskelulle, mutta käväisinpä silloin myös Lontoossa ja ihastumassa uudestaan Brightoniin. Muuten maaliskuuhun taisikin sisältyä lähinnä sitä opiskelua ja sen välttelyä ties miten lorvailemalla. Sain myös työtarjouksen Disneylandista, mikä sai hihkumaan yhtä kovasti kuin 29. päivän koittaessa ja kirjoitusten ollessa finito ikuisuiksi ajoiksi.


Huhtikuun alussa kaverini Saksasta tuli sopivasti käväisemään Suomessa, joten pääsin tutustumaan Helsinkiin ulkomaalaisen turistin näkökulmasta (loppupäätelmä: ei kovin jännittävä, jos on liian kylmä/liikaa lunta/sataa).
Toukokuussa vietin paljon aikaa tanssisalilla, sillä edessä olivat tähän tietoon viimeiset tanssiesitykset. Pienen lomailun jälkeen aloin myös kirjoitella lehtijuttuja ja tein tuttavuutta pääsykoekirjojen kanssa, sillä kuun lopulla oli luvassa elämäni ensimmäinen (ja tähän tietoon ehkä jopa viimeinen) pääsykoe Tampereen ja Jyväskylän yliopistoihin.


Koko kevät meni tietysti myös yo-juhlia valmistellessa, ja kesäkuun alussa niiden aika oli viimein tullut. Lähdin heti seuraavan päivän iltana Ranskaan, joten juhlat katosivat jotenkin siihen kaikkeen sumuun, mutta lakki tuli joka tapauksessa päähän painettua. Oli ihanaa nähdä sukulaisia ja viettää aikaa ihmisten kanssa, joita ei sen jälkeen ole tullut hirveästi nähtyä.


Kesän vietinkin sitten ihanan kevettä olelua täällä Disneylandissa. Kaikki oli uutta ja jännittävää, Pariisi niin suuri ja loistava, ja työ kollegoineen mahtavaa. No on se sitä vieläkin, mutta kesällä ei edes se alituiselta tuntuva vesisade haitannut.
Heinäkuussa sain tietää päässeeni hakemaani opiskelupaikkaan Tampereen yliopistoon, mutta Ranskan hylkääminen ei huvittanut ihan heti. Marssinpa siis managerini puheille ja tein kompromissin: otin opiskelupaikan vastaan mutta jätin menemättä sinne vielä tänä vuonna ja kirjoitin pitkäaikaisen sopimuksen Disneylandin kanssa.


Jos kesällä sai palella, lämpöä riitti ihan mukavasti vielä syys-lokakuussa, kun söin mansikoita hihattomassa paidassa Seinen varrella. Kesän jälkeen tuntui oikeastaan ihan kivalta levähtää hetki, kun halloweenina sitten riitti taas asiakkaita. Kävin piipahtamassa Suomessakin, kun näin talvella lomien saaminen on osoittautunut vähän vaikeammaksi... Innostuin myös taas bloggaamisesta taas vähän enemmän ja jaksoin tietysti rampata Pariisissa!


Syksyllä aloitin myös Pariisin museokierrokseni, kun kävin Centre Pompidoussa katselemassa modernia taidetta. Täytyisi nyt vaan saada jatkettua tätä kierrosta... Vietin myös monta ihanaa iltaa kavereiden kanssa milloin Singstaria laulaen, milloin uusia makuelämyksiä kokien. Otin haltuun myös uusia alueita, esim. La Défensen, ja kävimme katsomassa ranskalaisen tv- talk show'n nauhoituksia.


Marraskuussa otimme myös pienen irtioton arjesta ja lähdimme työkavereiden kanssa Lontooseen. Matka sujui kätevästi kanaalin ali Eurostarilla, joten pitkästä viikonlopustakin ehti nauttia. Ehdoton uusi suosikkini oli Notting Hillin alue, josta tarttui vähän matkamuistojakin mukaan...


Joulukuussa yritinkin fiilistellä joulua sitten parhaani mukaan ja kävin noin kymmenillä eri joulumarkkinoilla haistelemassa paahdettuja pähkinöitä ja katselemassa jouluvalojen kimmellystä. Joulusesonki tuli myös Disneylle ja kuljin melkein parin viikon verran typerä tarjoustonttulakki päässä. Joulumieltä täytyi vähän hakea kaukana perheestä ollessa, mutta onneksi omalla pienellä perheellämme täällä saimme järjestetyksi kunnon jouluaterian ja lahjanantotilaisuuden.


Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home

No comments:

Post a Comment