31/01/2012

Recklessly, headlessly

Perjantaina vietin päivää Disneyn maailmassa pitkästä aikaa työkavereiden kanssa. Kun puisto on tyhjillään, päätettiin ottaa tilaisuudesta kaikki irti ja juosta Walt Disney Studioiden laitteissa, joihin saattaa pahimmillaan jonotusaika olla reilun tunnin. Ehdottomat suosikkini ovat Nemo-teemainen Crush's Coaster -vuoristorata ja Tower of Terror -hissi, jossa meinaan aina kiljua nielurisani irti.

Iltakin jatkui Disneyn parissa, kun kävimme syömässä fiftarityylisessä Annette's-hamppariravintolassa, jossa tarjoilijoilla on pinkit pillerihatut ja jaloissa rullaluistimet (luojan kiitos en ole siellä töissä, sillä veikkaisin luistelevani hampparit aika usein asiakkaiden syliin...). Rakastan tollasia kunnon ravintolahampurilaisia, vaikkei tämä kyseinen nyt mikään makuhermot räjäyttävä kokemus ollutkaan.

Tuntuu ihan hassulta, että alkaa olla kulunut vuosi niistä jännittävistä hetkistä, jolloin otin ensimmäiset askeleet kohti työuraani täällä Disneyllä. Muistan, miten mua jännitti aivan kamalasti mennä haastattelun yksin. Oli hirveää kuunnella muiden juttuja omaa vuoroa odotellessa, kun tuntui, että kaikki muut olivat käyneet ranskalaisen koulun tai opiskelivat yliopistossa ranskaa tai olleet vaihtareina tms.
No selvisin sitten kuitenkin siitä haastattelusta. Olin miettinyt etukäteen junassa kaikkia hienoja lauseita ranskaksi, mutten varmaan käyttänyt niistä ainuttakaan... Mulla on täällä mukana se sama kirja, jonka takakanteen kirjoittelin hirveät romaanit silloin, ja nyt se kaikki tuntuu niin tyhmän tönköltä.
Vielä enemmän jännitti vastauksen odottaminen, mutta tulihan se sitten lopulta sieltä!

Kaikilla ei käynyt kuitenkaan viime vuonna yhtä hyvä tuuri. Ja tänä vuonna Disney ei sitten järjestänytkään haastatteluja Suomessa... Se on kyllä tosi outoa, sillä Disneyland tarvitsee tänä juhlavuotenaan kuulemma noin 1500 työntekijää enemmän kaiken sen juhlahumun järjestämiseen. Ehkä suomalaisten valitukset jäivät kummittelemaan casting-väen mieleen.
Molin sivujen mukaan haastattelun voisi tehdä myös skypen välityksellä, mutta veikkaan työpaikan nappaamisen olevan varmempaa esim. Viron castingissa, jonne osallistumisen ei pitäisi olla mikään ongelma, vaikkei olekaan virolainen.
Ranskan kieltä on ensi kesänä mahdollista treenailla myös Korsikalla, jolla on tarjolla matkailualan töitä. Lämmön puolesta toi houkuttelisi kyllä itseänikin, mutta taidan ennemmin nauttia ensi kesänä odottavista palkallisista vapaista ja lähteä viettämään niitä jonnekin lämpimään!


Robyn - Hang with me (acoustic)

1 comment:

  1. Tower of terror ♥ kaipaan sitä fiilistä kun se hissi on sielä ylhäällä ja tietää et se lähtee kohta alas ja sitte ku se lähtee! :D mahtava laite!

    ReplyDelete