22/02/2012

I'll take you down the city for a ride


Sunnuntaina sain houkuteltua kaverini toiselta puolelta Pariisia puolen tunnin varoitusajalla pienelle seikkailulle keskustaan, kun säät ovat täällä taas lämmenneet ja kestän olla ulkonakin. En ole hirveästi käynyt sunnuntaisin Pariisissa, mutta se on oikeastaan mukavaa. Kaikki on ainakin vähän rauhallisempaa.

Olen lukenut monesta paikasta Pariisin pohjoispuolella Porte de Clignancourtin seuduilla järjestettävistä markkinoista. Markkinat mainitaan aina ensimmäisinä ja niitä kuvaillaan vanhaa ja uutta tavaraa myyvänä ulkoilmatapahtumana, joka kerää aitoja pariisialaisiakin paikalle. Sehän kuulostaa yhtä kivalta kuin Notting Hill Lontoossa!
Tässä postauksessa ei ole yhtään kuvaa noilta markkinoilta. Miksei? Markkinat tarjosivat todellakin sitä aitoa Pariisia, sitä aitoa maahanmuuttajien, likaisten betonitalojen ja suttuisten graffitien Pariisia. Myyntikojuista löytyi piraattivaatteita edellisten perään shisha-piippujen ja iPhone-kuorten välistä. Kadulla joku saattoi vain kuiskata korvaan jotain ilkeää, mikä ei hirveästi inspiroinut kameran kaivamiseen laukusta. Samantien olisin voinut jättää sen kadulle lojumaan jonkun toisen otettavaksi.
Tykkään kyllä tutkia rosoista Pariisia turistinähtävyyksien lisäksi, mutta tämä meni jo vähän liian edgyksi. En voi suositella näitä markkinoita kyllä millään asteella...

Otimme aika nopeasti näiltä hoodeilta siis metron keskustaan. Kävimme crêpes-lounaalla ja sieltä löytyi paljon kivemmat markkinatkin: Citén saaren kukka- ja lintumarkkinat! Lintuparoilla oli tosin varmaan kylmä värjötellä ulkona ihmisten pällisteltävinä, mutten kuitenkaan pelastanut niistä yhtään turvaan tällä kertaa, kun tuli jo kiire töihin ahertamaan.


The Sounds - Wish you were here

3 comments:

 1. Kyllä ne paljon kehututkin markkinat sieltä olisi löytynyt, jos matkaa olisi vähän jatkanut! :)
  Itse tykkään kovasti Clignancourtin markkinoiden tunnelmasta, tosin pikkasen tyyris paikka näin yleisesti ottaen meikän kukkarolle mutta löytöjäkin voi tehdä. Paikka tosiaan löytyy ton krääsätorin jälkeen, ekalla kertaa paikallisen opastuksesta ei olis haittaa. :)

  ReplyDelete
 2. Ahaa, täytyy varmaan tehdä sitten uusi vierailu! Mulla vaan nosti toi krääsätori niin karvat pystyyn, ettei alueen lisätutkailu innostanut tippaakaan. Kiitti vinkistä, taidan sittenkin palata viisastuneena vielä joskus tuonne! :)

  ReplyDelete
 3. So many beautiful things here to see.

  ReplyDelete