28/02/2012

It's just the wheels that ride over mePahoittelut hiljaisuudesta. Jotenkin aina onnistunut järjestämään itselleni hirveitä aktiivisuusputkia, joiden jälkeen jaksan vain lukea muiden blogeja tai katsoa leffaa kavereiden kanssa.
Monivaiheisen tapahtumasarjan (johon kuului mm. junasta myöhästymistä ja sen vuoksi toisella puolella Pariisia nukkumista) seurauksena kamera ei kulkenut mukana tämän viikonlopun seikkailuissa. Niihin kuului joka tapauksessa esimerkiksi Musée d'Orsay'in tutustumista. En ole koskaan aiemmin käynyt tuolla impressionismin kehdossa, joten nähtävää kyllä riitti. Jo itsessään alun perin juna-asemaksi tehty rakennus oli tosi kaunis sisältä ja jotenkin paljon lumoavampi kuin esimerkiksi Louvre. Tällä kertaa pääsyy vierailullemme oli Akseli Gallen-Kallelan näyttely, joka on Orsayssa 6. toukokuuta asti esillä. Ihan uusi patriotismi on herännyt sisälläni täällä ulkomailla ja kerroin innolla Kalevalan juonta Gallen-Kallelan taulujen äärellä. Sitten näin Kalevalan ranskaksi käännetyn version ja muistin onneksi, miten kamalaa sen lukeminen olikaan... Orsayssa täytyy joka tapauksessa käydä uusiksi tutustumassa paremmin muuhun tarjontaan, ja vieläpä kameran kanssa!

Muuten ehdin viikonlopun aikana viettää pizzailtaa kavereiden kanssa ja ihastua Pariisin sisustuskaupoissa liian moneen kivaan ja vähän liian kalliiseen taiteilijaan. Mulla on paineita, kun kolmen viikon päästä pitäisi mennä Suomeen ja mahdolliset sisustuskamat olisi järkevintä viedä silloin kotiin... Mutta niistä mahdollisista hankinnoista lisää joskus toiste!
Voin nimittäin luvata vain vähän lisää radiohiljaisuutta Suomi-vieraiden ja perjantaina tapahtuvan muuton takia. Kyllä, lennän Disneyn siipien suojista vähän kauemmaksi omaan pikkuiseen yksiöön, jee!


Mew - Wheels over me

kuvat: weheartit.com

1 comment: