17/02/2012

L'hiver à Versailles
 
Sukelsin kuninkaallisten maailmaan viime viikonloppuna, kun kävin toisen kerran Versailles'n linnassa. Kävin vielä tosiaan myös viime elokuussa ja jonotin lähemmäs pari tuntia sisälle pääsyä. Nyt kävelimme suoraan linnaan sisälle... Porukkaa oli siis aika paljon vähemmän, joten linnassa sai katseltua vähän paremmin ympärilleen kuin viimeksi. Toisaalta sitä katseltavaa ei ollut yhtä paljoa, sillä kaikki osat eivät olleet auki näin talven aikana.

Tuntuu niin hullulta noita huoneita katsellessa ajatella, että joku on oikeasti joskus asunut siellä! Että joku on oikeasti nukkunut noissa sängyissä ja järjestänyt juhlia ja illallistanut ja katsellut noita tauluja päivittäin. Ovathan nuo huoneet ja taulut tosi upeita, mutta vieläkään linna ei ihan hirveästi sytyttänyt mua. Tykkäsin kesällä paljon enemmän linnan puutarhasta ja Marie Antoinetten alueesta, jossa oli pieniä söpöjä taloja ja kotieläimiä, aww! Lumen (siis ihan hirveiden nietosten...) vuoksi ne olivat nyt kuitenkin suljettuja. Linnan taisin nähdä nyt ihan tarpeeksi hyvin, mutta noi muut jutut täytyy mennä tsekkaamaan vielä uusiksi! Ja jos oikein ryhdistäytyisin, voisin laittaa tänne kuvia kesältäkin...

P.S. Niin kuin melkein kaikki historialliset kohteet, myös Versailles'n puistoon pääsee alle 26-vuotiaana EU-kansalaisena ilmaiseksi sisään! Minä tykkään!


Bow Wow Wow - I want candy (Marie Antoinette soundtrack)

2 comments:

  1. Kävit sitten vierailemassa kesäasunnollani, kuinka mukavaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo oli kyllä ihan mukava lukaali! Riittääköhän vaan tommoset tilat kenellekään...

      Delete