29/04/2012

Harder better faster stronger


Pariisi, tuo muodin luvattu kaupunki! Täällähän tämmöinen torvelo maalainenkin oppii käyttämään korkoja ja muuttuu tyylikuningattareksi. Tai sitten ei. Tykkään täällä Pariisissa paljon Galerie Lafayettesta ja kaikista niistä kalleista laukuista, kengistä ja laukuista haaveilemisesta, ja asun vieläpä ihan tuollaisen merkkiliikkeiden outlet-myymälöiden vieressä. En ole silti vieläkään ymmärtänyt niiden viehätystä täysin. Tai siis, ovathan ne kauniita ja tehty hyvistä materiaaleista, mutta minä en kyllä antaisi omiin käsiini laukkua, jossa on kiinni vähintään kuukauden palkkani. Enhän minä edes uskaltaisi käyttää sitä.

Olen nähnyt merkkituotteet lähinnä statussymboleina enkä ole ikinä jaksanut lähteä täällä Pariisissakaan metsästämään muotiviikkojen aikana vilausta jostain muotimaailman julkkiksesta. Perjantaina päätin kuitenkin mennä katsomaan Louis Vuittonista ja Marc Jacobsista kertovaa näyttelyä Les Arts Décoratifs -museoon. Olin liikkeellä vähän varauksella, mutta näitä kahta Louis Vuittonin muotitalon huippusuunnittelijaa vertaileva näyttely oli oikeastaan aika inspiroiva. Ei inspiroiva sen puoleen, että nyt kirmaan tyhjentämään tilini Pariisiin, mutta miten kovalla työllä on saatu niin paljon aikaan.

Esillä oli paljon kummankin, Vuittonin ja Jacobsin, suunnittelemia laukkuja ja asuja ja samalla kerrottiin tarinoita niihin liittyen. Vuitton loi itse standardit ylemmän luokan vaatekaapin sisällölle, ja Jacobs on taas säilyttänyt näitä vanhoja malleja, mutta lisännyt mukaan jotain omaansa. Kumpikin on menestynyt, mutta miksi? Jacobs sanoi yhdessä tekstinpätkässää rakastuneensa Pariisiin nuorena ja halunneensa aina palata sitten. Nyt hän työskentelee siellä huippumuotitalon suunnittelijana. Ehkä unelmiin pitää vaan uskoa.

Kuvien otto oli kiellettyä näyttelyssä, joten teidän täytyy varmaan vaan itse tulla katsomaan sitä! Sisäänpääsykin oli ilmainen alle 26-vuotiaille!

No comments:

Post a Comment