11/04/2012

There's so much more than this (?)


Pieni pääni on vähän sekaisin. Huhtikuun alku on kiitänyt hirvittävää vauhtia ohi ja olisi paljon mietittävää. Tällä viikolla olevan Disneylandin 20-vuotissyntymäpäivän ja pääsiäislomien vuoksi en jaksa enää muistaa, miksi tammikuussa valitimme hiljaisista päivistä, kun nyt töissä saa juosta kaaoksessa. On myös ihan hassua, kun minä ja kaikki muut viime kesän typerät uudet työntekijät olemmekin nyt niitä vanhempia ja viisaampia... Ei siis ihme, että välillä kaaoksenpoikanen hiipii putiikkiimme.

Töissä ahertamisen lisäksi pitäisi päättää kesälomien ajankohta, sopimuksen päättymispäivämäärä, hommata kämppä jollain ilveellä Suomesta... Mua ahdistaa mielettömästi lyödä lukkoon se päivä, jolloin vedän viimeisen kerran sen hirvittävän sinisen kravatin kaulaan. Vietettiin iltaa työporukalla viikonloppuna, ja tajusin, miten upean sosiaalisen verkon olen saanut rakennettua täällä, miten ihania kaikki nämä ihmiset ovat ja miten kamalaa mahdollisesti lopullisten hyvästien sanominen tulee olemaan.


Toisaalta kiemurtelen jo tässä paikoillani pysyessäni. Tekisi mieli varata lentoliput jonnekin kauas pois ja oppia paljon uutta. Uusia kesätyöntekijöitä katsellessa tulee ihan ikävä niitä ensimmäisiä viikkoja, kun kaikki nyt niin tuttu ja rutiininomainen oli niin jännittävää ja erilaista. Tavallaan en siis malta odottaa syksyä, mutta mitenhän kestän sitten Tampereella viisi vuotta paikallani opintojeni takia?

Moni ihminen kavereista pomoihin on kysellyt, olenko harkinnut Ranskassa opiskelua. Vastauksena olen aina mutissut, etten oikeastaan pahemmin ja yrittänyt vaihtaa aihetta, sillä en ole keksinyt oikein hyviä perusteluja sen vaihtoehdon poisrajaamiselle, kun Suomeen palaaminenkin ahdistaa jollain tasolla. Niin hassulta kuin se tuntuukin, Suomeen en kuitenkaan tunne olevani yhtä kahlittu kuin mitä olisin luultavasti tänne. Suomesta, pienestä kotipesästä, on aina helppo pyrähtää ulkomaille karkuun, mutta en halua sitoa itseäni oikein minnekään muualle, ainakaan nyt. Pidän Ranskasta ja Pariisista todella hirvittävän paljon, mutta maailmassa on niin paljon muutakin nähtävää. En ole varma, löytyykö se nähtävä Tampereelta, mutta tiedot, taidot ja mahdollisuudet näkemiseen ehkäpä. Ja jos ei, voin aina varata ne lentoliput kauas pois.


Rihanna - Where have you been

No comments:

Post a Comment