22/05/2012

Café de Flore

Muodin mekka lisätään usein mukaan, kun puhutaan Pariisista. Merkkiliikkeitä ja -tavarataloja onkin kyllä ihan ympäri Pariisin keskustaa, mutta mielestäni kaikkein "chicein" alue kaupungissa on kuudennen arrondismentin Saint-Germain-des-Prés. Siellä talot ovat kauniita; niiden alakerroksissa on vaatekauppoja, taidegallerioita sekä leipomoita ja yläkerrosten parvekkeita koristavat minimaaliset puutarhat. Alueella on myös kaksi kahvilaa, Café de Flore ja Les Deux Magots, jotka olivat aikanaan tunnettuja mm. Sartren, Hemingwayn ja Camus'n lempikahviloina ja jotka nykyään istuvat hyvin tähän hienostokortteliin.

Kävin testaamassa Café de Florea, vaikka listan hinnat olivatkin kokeneet suosion aiheuttaman inflaation. Kaikin puolin kuitenkin pidin tästä paikasta. Kaikki oli ihanan siistiä ja hyvin suunniteltua. Menu oli entiseen asiakaskuntaan sopivasti taitettu vanhan novellin näköiseksi, annokset tarjoiltiin järjetelmällisesti nimikoidusta astiastosta ja palvelu oli kohteliasta. Kahvilassa tuli sellainen olo, että olisi melkein varaa mennä shoppailemaan viereisiin liikkeisiin sen pienen kahvitauon jälkeen.

Nämä kaksi kahvilaa edustavat sitä, miksi Pariisi mielletään - ja millainen se oikeasti joillekin on, sillä viereisestä pöydästä bongasin paikallisia nauttimassa ihan vain iltapäiväkaljaa. Paris, je t'aime!

No comments:

Post a Comment