21/05/2012

Opéra Garnier

Huhhuh, mikä viikonloppu! Olin oikeastaan tiistai-illasta eilisaamuun asti menossa max. kuuden tunnin unilla menossa ympäriinsä. Tällä kertaa kamera ei seurannut mukana, sillä seikkailuihin sisältyi öistä Pariisia extempore, mutta toisaalta ehkä se olikin parempi, sillä en muuten saisi ikinä itseäni kiinni näissä tapahtumissa.
Pari viikkoa sitten äitini siis käväisi täällä ja pääsin taas vauhtiin turistivierailujen suhteen. Kävimme mm. Pariisin Garnier-oopperatalossa ihan sisällä asti kiertelemässä. Tässä vähän kuvasaldoa:

Palais Garnier on rakennettu 1860-luvulla eli se ei ole Pariisin mittakaavalla mitenkään hirveän vanha rakennus. Tässä taas päästään siihen, että kotikaupunkini Äänekoski juhli satavuotisjuhliaan viime vuonna... Mutta joo, hieno ja koristeltu ja patsaila mahtaileva oopperatalo oli joka tapauksessa. Sisäänpääsy maksaa aikuisille 9 euroa ja alennettu hinta on 6 euroa. Tällä hinnalla pääsi kiertelemään ympäriinsä ja tutustumaan vaihtuvaan näyttelyyn, jossa oli mm. pienoismalleja vanhoista lavastuksista sekä pukuja kuuluisista oopperoista tällä kertaa. Sisällä rakennuksessa tuli sellainen olo, että pitäisi tempaista kermakakkupuku päälle ja vain astella arvokkaasti ympäriinsä.
Oopperan lähellä on paljon ravintoloita, joten kyseinen rakennus on tullut ohitettua monesti. Ollaan myös kauan puhuttu kavereiden kanssa, että pitäisi mennä katsomaan jotain esitystäkin. Tällä hetkellä Garnier-oopperassa esitetään kuitenkin enemmän vain oopperan oman balettikoulun esityksiä sekä klassisia oopperoita, kun taas itseäni kiinnostaisivat ne vähän modernimmat versiot, jotka sitten taas esitetään Bastillen uudessa oopperatalossa.

Oopperatalon kyljessä on myös söpö kauppa, jossa on myynnissä paljon kaikkea tanssimiseen ja etenkin balettiin liittyvää sekä nättejä koruja soittimista. Sieltä otettuja kuvia on täällä.

No comments:

Post a Comment