22/06/2012

La Fête de la Musique


Eilen koko Pariisi tuntui tosiaan olevan liikkeellä, kun kaupungissa juhlittiin Fête de la Musiquea eli musiikkijuhlaa. Minä aloitin iltani Parc André Citroënissa kuunnellen pop-folkia. Meillä oli piknikeväänä pizzaa ja sään suhteen onnea, sillä sateen sijaan aurinko lämmitti meitä ruohikolle leiriytyneitä. Normaalisti tuolla puistossa pystyy muuten nousemaan kuumailmapallolla kurkistamaan Pariisia yläilmoista suunnilleen kympin hintaan. Nyt se ei ollut käytössä, mutta ehkä tuonne pitää joskus vielä palata sitä varten!Illan hämärtyessä ja ilman viiletessä lähdimme hipsimään kohti Eiffel-tornia. Sen lähetessä väkimassa tiheni samaa tahtia.Eiffelin juurella tapasimme lisää tuttuja, mm. Natalien ja kuuntelimme hetken jotain afrikkalaista rumpuryhmää, jota en edes ihmisryhmän takaa kyllä nähnyt. Kuuleminen se kai ole tärkeintä. Muuten Eiffel ei tarjonnut mitään taskusvarasjengejä jännittävämpää, joten jatkoimme matkaa.


Illan päätimmekin sitten Louvren pasuunaduon ja St Michelin menon tahtiin. Seinen varsi oli aivan täynnä ihmisiä. En ole ikinä nähnyt yhtä paljon porukkaa keskellä yötä, ja kaikki olivat juhlatunnelmassa. Lähdimme kuitenkin suhteellisen aikaisin eli kahdelta kotiin, sillä tuollainen ihmismassa poikii myös ongelmia aika nopeasti...

Siinä taisi olla kuitenkin mun juhannusta vastaava iltama. Tänään olen ehkäpä menossa vielä juhlistamaan sitä kevyesti, mutta ei se joka tapauksessa ole mitään ilman uusia perunoita ja yötöntä yötä, joten ehkä sitten ensi vuonna!

No comments:

Post a Comment