19/06/2012

SilverliningsTänään heräsin aikaisin omalla mittakaavallani, sillä minulla oli tapaaminen pankissa yhdeltätoista. Hirveällä tuskalla siis riuhdoin itseni ylös ja valmistelin jo lounaslaatikkonikin töitä varten yrittäen tsempata itseäni puhumaan ranskaa, mikä on joskus aamuisin vähän tökkivää. No tämä tapaaminenhan kesti sitten alle viisi minuuttia... Ja niinpä minulla oli aikaa käydä ostamassa kirsikoita sekä tämä juhannuskukka itselleni! Ja vielä kertoa niistä täällä ennen töihin lähtemistä! Unirytmin muuttaminen voisi olla paikallaan, ja saisin paljon enemmän aikaan.

3 comments:

 1. Anonymous19/6/12 14:04

  Heissan!
  Olen matkustamassa Pariisiin 8.7-11.7. Kun kerran olet asunut Ranskassa jo pidemmän aikaa niin voisitko kertoa inside-vinkkejä missä kannattaisi ehdottomasti käydä? (enkä tarkoita nyt näitä perusnähtävyyksiä kuten Eiffel-torni jne) Hyvät juhannukset sinullekin sinne :D

  ReplyDelete
 2. Hmm, nää vinkit on vähän laaja käsite, mutta yritän heittää jotain.

  Mun mielestä kannattaa ehdottomasti
  - vierailla Pariisin katakombeissa, jos ahtaat paikat eivät pelota (tosin en itsekään niistä pidä enkä saanut mitään ahdistusta)
  - käydä missä tahansa korkealla katsomassa Pariisia, kun on hämärä/pimeä. Hyviä ja ilmaisia paikkoja tähän ovat mm. Galeries Lafayetten katto ja Montmartre-kukkula sekä Riemukaari alle 26-vuotiaille.
  - kävellä paljon ympäriinsä pikkukujilla. Kivoja paikkoja ovat mm. Montmartre (ei siinä ihan Sacre Coeur-kirkon lähellä vaan siitä vähän lännempänä), Panthéonin lähiympäristö ja erityisesti le Marais, jossa on paljon ihania pikkukauppoja ja juutalaisruokapaikkoja (falafelit viidellä eurolla ovat todella nam!). Muutenkin näillä alueilla kannattaa syödä ennemmin kuin ihan turistialueilla.
  - hyötyä häppäreistä Bastillen lähellä, Rue de la Roquettella. Siellä on paljon pieniä baareja ja torstaisin ainakin Bastillen ja Chateletin Hideout-baarissa tuopit on 2,50 €, mikä on todella halpa täällä.
  - puistoilua! Hyvä piknikpuisto on Buttes Chaumont ja se on muutenkin kiva.

  Kai näitä vinkkejä olisi vaikka kuinka, mutta en saa nyt mitään mieleen. Jos haluat vielä tarkentaa, millaisiin juttuihin haluaisit erityisesti vinkkejä, voin yrittää keksiä lisää kaikkea! :)

  ReplyDelete
 3. Anonymous22/6/12 13:09

  Katakombit ja le Marais on sit ainakin käytävä katsastamassa, kiitos vinkeistä ! (=

  ReplyDelete