06/06/2012

There'd be no distance that could hold us back


Viime viikonloppuna jätin pitkästä aikaa Marne-la-Valléen ja Pariisin taakseni ja otin kavereiden kanssa junan Choletiin. Tämä kaupunkihan ei sano kenellekään varmaan mitään, mutta se sijaitsee Nantes'n lähellä ja on ystäväni Charlyn kotikaupunki, joten pitihän siellä mennä käymään. Kaupungissa oli tietysti karuselli, joka on vieläpä Charlyn vanhempien omistama!! En vaan välillä ymmärrä ranskalaisia.Cholet ei ehkä Pariisin rinnalla mikään jättiläismäinen paikka ole, mutta ihan näin keskiaikaista siellä ei sentään ole. Sen sijaan lähdimme ihan Puy du Fou -puistoon, joka on keskiaikaa esittelevä teemapuisto puolen tunnin matkan päällä Cholet'sta.
Puistossa ei ole mitään laitteita vaan päivämme koostui viidestä erilaisesta näytöksestä, joihin mahtui niin Roomaa kuin muskettisotureita ja viikinkejä sekä paljon jättimäisiä lintuja. Pukeuduimme myös aikakauden asuihin ja otatimme niissä kuvia, jotka olivat kuitenkin ihan pikkuisen liian kalliita hankittavaksi...
Keskiaika ei ole ehkä lempiaikakauteni länsimaiden historiassa, mutta Puy du Fou oli kuitenkin todella hieno. Kaikki näytökset olivat hyvin lavastettuja ja erilaisia. Puisto olikin saanut tänä vuonna maailman parhaan teemapuiston palkinnon. Ainoana miinuksena voisin sanoa, että ranskaa ymmärtämättömät eivät varmaan saa päivästä paljoa irti, sillä kaikki oli ranskaksi. Mutta jos eksytte Nantes'n seuduille, käykää tuollakin ihmeessä!Muuten viikoloppumme kului lämmöstä, jäätelöstä, laiskuudesta ja ruoasta nauttimalla. Cholet'ssa sattui olemaan konserttejakin, joita kävimme seurailemassa vähän ulkopuolelta. Täytyy myös myöntää, että oli ihanaa rikkoa Disney-kupla hetkeksi ja tutustua uusiin ihmisiin, joiden kanssa pystyi puhumaan muustakin kuin mikkihiiristä ja töistä.

1 comment:

  1. Moikka Sanna! Sain vinkin blogiisi täältä, http://www.armleg.com/disney/viewforum.php?f=1&mforum=disney ,
    ja suurena Pariisin (ja ehkä vähän Mikki Hiirenkin..) ihailijana jäin seuraamaan juttujasi. Tosi kauniita kuvia täällä blogissa!
    Olemme tulossa kahden viikon päästä Pariisiin viikoksi, toivottavasti lämpimät säät pysyvät siellä.

    ReplyDelete