18/06/2012

To die at the Palais de TokyoPerjantaina tein taas yhden uuden museovaltauksen, kun kävin Palais de Tokyossa. Nimestään huolimatta se on omistettu modernille taiteelle, kuten rakennuksen toisessa siivessä oleva Pariisin modernin taiteen museo. Ja mikä parasta, toisin kuin suurin osa Pariisin museoista, Palais de Tokyo sulkee ovensa vasta puoliltaöin iltakuuden sijaan!


Yleensä olen tykännyt modernin taiteen museoista, mutta Palais de Tokyolle en nyt oikein lämmennyt. Koko rakennus tuntui todella viimeistelemättömältä, kun joka puolella oli vähän jotain remppaa käynnissä, maalamattomia seiniä jne. Taidettakaan ei ollut niin mielettömästi esillä, tai sitten se oli enemmän videoita ja muita installaatioita.
Eniten pidin japanilaisen Shiseido-kosmetiikkamerkin näyttelystä, noista hienoista sarjakuvaikkunoista ja kuvasarjasta, jossa oli randomeja lehdestä leikattuja kuvia ja alle lisätty teksti, esim. "to die on a good hair day" tai "to die on a piano".Ihan suosikkini koko rakennuksessa oli kuitenkin tämä valokuva-automaatti, jossa sai kahdella eurolla otettua vanhanaikaisen kuvasarjan. Olen myyty. Saisikohan tollaisen hankittua kotiin?Seuranani museossa oli Elsa, joka palasi tänne Mikki Hiiren hoiviin kesäksi. Muutenkin meidän Suomi-kokoonpano on tässä alkukesän myötä vahvistunut, joten mm. vapun täysin skipattuani perjantaina meillä taitaa olla edessä juhannustanssit!

No comments:

Post a Comment