04/07/2012

Päivä Disney Storessa


12:40 Pyyhällän juna-asemalta kohti töitä ja kipaisen puvustamon kautta hakemassa uuden kauluspaidan. Puvustamo kuulostaa aika hienolta nimitykseltä, kun työasuuni kuuluu vain valkoinen kauluspaita, tummansiniset housut ja sininen kravatti, mutta ainakaan niiden päälle kiskomiseen ei mene kauaa aikaan. Ehdin siis vielä ostaa automaatista 25 sentillä kahvin ollakseni valmis työpäivään.

13:00 Leimaan kellokortin ja aloitamme briefingin. Onko sille muuten edes mitään suomalaista sanaa? Joka tapauksessa käymme siis läpi päivän tärkeimmät infot (monelta paraatit ovat, kuinka paljon vierailijoita puistoissa), kertaamme säännöllisesti vaihtuvan "teoriaosuuden" (tällä kertaa tax freen tekeminen), vuorovastaava muistuttaa hyvästä asikaspalvelusta ja naureskelemme vähän yhdessä.

13:20 Kannan kassani paikalleen ja aloitan määrätiedottoman palloilun ympäriinsä, sillä asiakkaita ei ole paljoa enkä ole niitä eniten vetävällä kassalla. Aika suorastaan matelee, kun kaikki ympärilläni on niin siististi järjestetty ja täytettykin. Olen niin tottunut ruuhka-aikaan työskentelyyn, etten osaa yhtään ottaa rauhassa.

14:10 Minut tullaan päästämään pois kassalta ja siirryn "floorille" eli täyttämään hyllyjä. Kauppamme on suuri, joten jokaisella on oma osa-alue. Minun vastuualuettani ovat vaatteet, joten järjestelen ihanien asikkaiden lattialle tiputtamat ja myttyyn jättämät vaatekappaleet. Kun kaikki alkaa näyttää hetkeksi siistiltä, käyn juttelemassa varastovastaavien kanssa yhden suositun T-paidan tilausmääristä. Huomaan myös, että viereisessä liikkeessä alennusmyynnissä oleva tuote onkin meillä vielä hyllyssä, vaikka alejen alkamisesta on jo yli viikko, hups!

15:00 Siirryn huolehtimaan tunnin ajaksi meidän Herra Perunapää -pisteestä. Siinä saa koota eri osia oman makunsa mukaan laatikkoon, vaikka suurin osa asiakkaista kyllä tyytyy vain kokeilemaan rakentelemista. Minä sitten julmasti puran kaikki ne ostamattomat rakennelmat, ja ah niitä kaikkia hetkiä, kun olenkin vahingossa purkanut jonkun vielä paikalla olevan lapsosen luomuksen... Jos perunat ja muuta osat ovat hyvin ojennuksessa, otan esiin Flying Buzzin, jolla leikin lähinnä itsekseni, kun lapsia ei ole hirveästi paikalla. Monesti kaikki asiakkaat haaveilevat pääsevänsä tuohon hommaan, mutta totta puhuen aika monesti muussaamisen aloittaminen on siinä pyöriessä ollut mielessä.

16:00 Ruokatauko! Kiidämme vatsat kurnien parin työkaverin kanssa henkilöstöravintolaan. Olen alkanut nyt ottaa suurimpana osana päivistä oman ruoan mukaan, mutta edellisiltana laiskotti ja joudun nyt tyytymään ravintolan tarjontaan. 45 minuutin ruokatauolla ehdimm.e jutella vähän kaikesta, täyttää vatsamme ja nauttia hetken auringosta ulkona.

16:50 Palaan kassalle, jolle asiakkaat saapuvat nyt onneksi vähän innokkaammin. Hieman myöhemmin viereeni tulee lisää kassoja, joten suunnittelen iltavuorossa aloittaneen työkaverini kanssa, miten muutamme parin päivän sisällä järjestystä meidän osa-alueellamme, ja vaihdamme samalla päivän juorut. Välillä aina juoksen auttelemaan kassalle, sillä vieressäni on uusi tyttö töissä. Tuntuu niin hassulta, etten ole ollut enää pitkään aikaan se kaikista eniten hukassa oleva!

19:50 Minut päästetään pois kassalta juuri samalla hetkellä, kun iltaruuhka saapuu paraatin jälkeen kauppaamme. Hetken odottamisen jälkeen pääsen vartin tauolle, jolla täyttelen sudokun ja lähettelen muutamat tekstiviestit.

20:15 Lasken päivän kassani, jossa ei  ole nyt tällä kertaa kovin kummoisia summia. Täyttelen sitten tarvittavat paperit ja autan niiden kanssa uutta tyttöä, joka tuntuu olevan vähän hukassa. Sen jälkeen ei olekaan enää kauan aikaa vuorosta, joten järjestelen vähän kauppaa ja yritän päästä ruuhkassa eteenpäin. Vilkaisen myös nopeasti, mitä tuotteita meille toimitetaan huomenna, sillä olen aamuvuorossa ja varmaankin laittamassa niitä hyllyyn.

21:00 Leimaan taas kellokorttini ja kirmaan ulos. Vaihdan vaatteet ja otan tuskastuttavan täynnä olevan junan kotia kohti! Päivä oli aika simppeli eikä ruuhkainen, mutta uni taitaa kyllä silti maistua.

5 comments:

 1. Anonymous4/7/12 12:09

  Jos työskentelisin jossain Disney-kaupassa olisin varmaan vararikossa kaikkien niiden houkutusten takia:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, joo kyllä aluksi olin ihan innoissani kaikista niistä tuotteista, mutta kun niitä kattelee joka hemmetin päivä, alkaa hohto vähän himmentyä. Aina uutuuksienkin saapuessa ollaan kaikki kaupassa innoissaan muutaman päivän, mutta viimeistä viikon päästä alkuihastus on tiessään...

   Delete
  2. Hei Sanna! Asutko säkin täällä Les Pleiadesissa? Jos asut, ni ois kiva nähä. En kauheesti tunne työntekijöitä disneyltä, ite oon tuolla hotellin puolella duunissa.

   Delete
  3. Itse asiassa asun Val d'Europessa, mutta eihän se kovin kaukana ole! Että vois vaikka nähdäkin joku päivä!

   Delete
  4. Joo, sovitaan vaan tapaaminen jollekkin päivälle. Ei val d'europe tosiaan kaukana oo:)

   mites sul ois aikaa esimerkiksi ens viikolla? Mulla on vapaata iltaisin, parhaiten ke ja to..

   Delete