03/07/2012

Parc Astérix


Viime torstaina kävin vihollisen reviriillä, kun lähdimme Pariisin liepeiden toiseen huvipuistoon Parc Astérixiin. Nimestä ja kuvista voikin jo päätellä jo puiston teeman, joka ei nyt ihan omaa sydäntäni lähellä ollut, mutta ei sillä niin ole väliä, sillä päivä oli aivan loistava joka tapauksessa!
Parc Astérixissa on Disneylandia paljon vauhdikkaampia laitteita, siis oikeasti monta aivan hullua vuoristorataa sekä kunnolla kastelevia vesilaitteita. Olin siis aikaisesta heräämisestä huolimatta aika into pinkeänä pomppimassa ympäriinsä. Ehdottomasti paras oli uusi Oziris-vuoristorata, johon jonotimme puolisentoista tuntia. Se oli kyllä silti aivan mahtava! Ja yhteen peruskoskiseikkailulta näyttävään laitteeseen menimme ihan vain virkistymään ja tulimme vettä valuvina ja hiukset läpimärkinä ulos, mikä sopi täydellisesti kuumaan päivään.

Huvipuisto on noin 35 kilometriä pohjoiseen Pariisista, ja helpoiten sinne pääsee ilmeisesti autolla. Meidän piti kuitenkin käyttää julkisia liikennevälineitä, joten menimme CDG-lentokentälle RER-junalla ja otimme sieltä kolmosterminaalista bussin puistoon, mikä sujui mukavasti. Toinen vaihtoehto on Louvrelta lähtevä kuljetus, mikä lähti liikkeelle niin aikaisin, ettei meillä olisi ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä siihen...
Sisäänpääsystä + bussikyydeistä maksoimme yhteensä 45 euroa. Suosittelen puistoa erittäin paljon hurjapäille ja varsinkin kuumana päivänä, mutta muuten sieltä ei ehkä niin paljoa saa irti. Ilmeisesti puistossa on myös joitain esityksiä, mutta kun Disneyllä päivän saa kulumaan missään laitteessa käymättä, samaa en ehkä sanoisi Asterixista.

1 comment:

  1. Anonymous3/7/12 12:11

    Oi hitto Obelixin kaa olis siistii päästä yhteiskuvaan :DDD

    ReplyDelete