09/09/2012

Fear & loathing in Paris


Tullessani Pariisiin kesällä 2011 olin jo nähnyt monet kaupungin turistinähtävyyksistä useampaan kertaan. Père Lachaisen hautausmaalla en kuitenkaan ollut käynyt, ja sinne menosta olikin sitten puhetta sen reilun vuoden verran. Viikkoa ennen lähtöä sain vihdoin aikaiseksi retken vehreiden puiden ja hautapaasien sekaan! Mikä iloinen tapa se olikaan viettää hellepäivä Pariisissa...
Kiersimme tietysti kaikki julkkisten haudat, jotka on niin hirveän tärkeää nähdä. Suurin osa niistä oli kuitenkin todella vaatimattomia verrattuina joidenkin vanhojen ranskalaisten aatelissukujen jättihökkeleihin, joita hautausmaalle oli pystytetty. Oscar Wildenkin aiemmin suudelmin kuorrutetussa haudassa oli nyt vain muutama jälki jäljellä puhdistuksen jälkeen. Eli lyhyesti sanottuna Père Lachaise on ehkä kiva pienestä rennosta kävelystä haaveilevalle, mutta ei sinne kyllä kovin tiukan aikataulun reissulla kannata lähteä Jim Morrisonin tai muiden perässä. Onneksi muuten ranskalaiset haudat olivat aika jänniä ja vähän pelottavia. Pahin painajaiseni olisi ehkä jäädä tuonne loukkuun porttien sulkeuduttua.
Lähdimme siis hyvissä ajoin pois hautausmaan uumenista ja suuntasimme oikeasti kuumottavalle alueelle, Bellevilleen. Kuumotus ei paljastu kuvista, koska en halunnut uhrata kameraani  köyhille yhteiskunnan sorretuille. Bellevilleen kannattaa kuitenkin mennä melkein jo ihan tämän kukkulan päältä avautuvan näyn takia. Rinnettä pitkin alas laskeutuva puistokin oli kivan symppis, mutta hämärtyvä ilta ei ehkä ole kaikista paras aika vierailla siellä, mistä johtuu vähäinen kuvamateriaali. Belleville on myös kiinalaiskauppojen paratiisi niille, jotka osaavat arvostaa hyvää hintalaatusuhdetta (halpa-huono).Yhdeksän maissa oli aika ajella metrolla toiselle puolelle kaupunkia ja hypätä jälleen kerran River's King -jokilaivan kyytiin. Aiemmin olemme juhlineet ihan vain paikallaan pysyvässä paatissa, mutta nyt lähdimme after work -risteilylle, eli River's King lähti liikkeelle Eiffel-tornin läheltä ja kävi heittämässä mutkan Île-Saint-Louis'n ja Île-de-Citén ympäri ja tuli takaisin. Laiva oli nimensä mukaisesti täynnä pariisilaisia työporukoita, joten en kehdannut jo valmiiksi alipukeutuneena hirveästi turistella ja ottaa kuvia, mutta risteily oli joka tapauksessa mukava päätös lämpimälle päivälle. Hintaa sillä taisi olla 15 euroa, mutta luulen, että vilukissapariisilaiset ovat jo lopettaneet moiset risteilyt tältä vuodelta, eli ensi vuonna sitten sinne luomaan suhteita pariisilaisten uramiesten ja -naisten kanssa!

2 comments:

 1. Anonymous19/9/12 15:58

  Itsekin olen käynyt tuolla hautausmaalla, mutten myöhäisen ajankohdan takia sinne sitten 15minuttia kauemmaksi jäänytkään :D

  Voisitko tehdä sellaisen päivä kuvina-postauksen nyt kun olet takaisin suomessa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. No ei siellä kyllä nyt hirveästi mun mielestä ole nähtävääkään! Kiva käppäillä ympäriinsä, mutta siinäpä se on.
   Jaaaa voin yrittää, mutta mun päivät on kyllä tosi epäkiinnostavia :D Käyn yliopistolla, möngin kotona ja illalla näen vähän kavereita.

   Delete